Locatie, bereikbaarheid en parkeren op Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport, het voormalige Vliegveld Zestienhoven, bevindt zich ten noordwesten van Rotterdam. In de nabije omgeving ligt onder andere Park Zestienhoven en de wijk Landzicht, het voormalige Nooddorp. De luchthaven is goed bereikbaar per auto, volg daarvoor de A13 en gebruik de afslag 13-Overschie. Helaas is de bereikbaarheid per Openbaar Vervoer een stuk slechter, er gaat geen metro of trein naar het vliegveld. Wel vertrekt vanaf Rotterdam Centraal Station buslijn 33 naar het vliegveld. Aangrenzend aan het vliegveld ligt een detentiecentrum en een industrieterrein.

Parkeren voor korte periodes kan het beste op P2 Kort, dit is aan de voorkant bij de aankomst-en vertrekhal.

Horeca op de airport

Er zijn enkele café’s, restaurants en hotels op en rondom Rotterdam The Hague Airport (afgekort: EHRD – Europe Holland Rotterdam).
Worldhotel Wings: dichtstbij de aankomst-en vertrekhal. Veel complementaire faciliteiten
Best Western Plus Rotterdam Airport: iets verder van het vliegveld af.
Brasserie Waalhaven: verreweg het leukste café-restaurant gezien de ligging direct aan de start-en landingsbaan. Het is tevens gehuisvest in een schitterend en ruim pand.

 

Bedrijven op de luchthaven

VlieglesDeal Rotterdam verkoopt vele vlieglessen per jaar vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het is een een populaire website om je vliegles op te boeken. Het bedrijf is echter ook actief op de vliegvelden van Hilversum en Teuge, nabij Apeldoorn, waardoor zij een goede dekking heeft voor de meeste gebieden in Nederland. Een vliegles vanaf Rotterdam is wel wat anders, omdat het een behoorlijk grote luchthaven met een betonnen landingsbaan is.

Rotterdam Airport kent ook nog Vliegclub Rotterdam. Dit is een behoorlijk actieve vereniging waar je kan leren vliegen.

Leuk weetje: de stad Den Haag sponsort de naam om bekendheid te krijgen bij de toeristen.