De ligging en bereikbaarheid van Vliegveld Teuge

Vliegveld Teuge, officieel Teuge International Airport, ligt precies tussen Apeldoorn en Deventer in. Teuge is per bus bereikbaar via station Apeldoorn Centraal en het station van Twello.

Teuge is goed bereikbaar met de auto, het ligt aan de N344, de rijksstraatweg tussen Apeldoorn en Deventer. Parkeren is op het luchtvaartterein gratis, er zijn voldoende parkeervakken.

Horeca op het vliegveld

Naast het feit dat je er vlieglessen kan volgen, kan je natuurlijk ook gewoon een hapje eten en zelfs heel uniek overnachten.
Er zijn twee restaurants op het vliegveld, restaurant The Hangar en restaurant Take-Off, beide bieden uitstekend uitzicht over de start-en landingsbaan van Teuge.
The Hangar is een wat luxer etablissement, gelegen naast de nieuwe verkeerstoren.
Take-Off is een normaal restaurant, gelegen naast het voormalige kantoor van de havendienst.
Er zijn twee mogelijkheden om te overnachten, waarvan één heel speciaal is: de Vliegtuigsuite.
De Vliegtuigsuite is een voormalig Russisch passagiersvliegtuig wat is omgebouwd tot een spectaculaire suite. Het vliegtuig is 40 meter lang, u heeft dus een zeer ruime suite, inclusief jacuzzi en sauna.
Voor de kleinere budgetten is er ook nog De Slaapfabriek, een klein maar prima hotel.

Bedrijven op de luchthaven

Vliegveld Teuge huisvest een breed scala aan bedrijven, denk hierbij aan onderhoudsbedrijven, (lucht)reclamebedrijven, vliegscholen, kantoren, et cetera. We lichten hieronder enkele noemenswaardige bedrijven uit.
Nationaal Paracentrum Teuge
Dit is het grootste parachutespring-centrum van Nederland.
Vliegclub Teuge
De vliegclub van Teuge is uniek in Nederland: je kan er zowel zweefvliegen als motorvliegen!
Special Air Services
Een gerenommeerde en ervaren vliegschool met een uitgebreide vloot van voornamelijk Cessna vliegtuigen.

Actueel: conflict Lelystad Airport

Teken hier de petitie om het fantastische Teuge International Airport te behouden! Het is van groot economisch belang dat deze vliegroutes van Lelystad niet éxact over het vliegveld heen gaan, het zou simpelweg zonde zijn.