zelf vliegenZelf vliegen is iets dat ons mensen al vele duizenden jaren lang bezig houdt. Kennelijk heeft dit al deze tijd een magische aantrekkingskracht op ons en waarschijnlijk zal het een onderwerp zijn waar we nooit mee klaar zijn. Al in de Griekse oudheid probeerde men zelf het luchtruim te kiezen waar het bekende mythologische verhaal van Icarus een goed voorbeeld van is. Waar Icarus het met zelfgemaakt vleugels probeerde, zo probeerde men het later door het bouwen van zogenaamde vliegmachines. Deze vliegmachines waren een inspiratie voor de gebroeders Wright en zij wisten samen het eerste vliegtuig te maken. De geboorte van een nieuw tijdperk was een feit.

Alleen voor de elite

In eerste instantie was zelf vliegen alleen weggelegd voor de elite. Alleen de rijken en welgestelden konden zich een vliegtuig veroorloven. Voor het “gewone volk” bleef zelf vliegen nog net zo onbereikbaar als voor de uitvinding van het vliegtuig. Vanaf de eerste vlucht gingen de ontwikkelingen van vliegtuigen en de luchtvaart in zijn algemeenheid in een razend tempo. Het duurde dan ook niet lang totdat het eerste passagiersvliegtuig een feit was. Hoewel er nu meer mensen konden meevliegen was ook dit alleen weggelegd voor de upper class. Pas toen er luchtvaartmaatschappijen en onderlinge concurrentie kwam werden lijnvluchten wat meer betaalbaar en kon ook de grote massa kennismaken met het fenomeen dat vliegen heet.

Anno nu

Inmiddels zijn we in het heden aangekomen en hebben we de lat nog wat hoger gelegd voor onszelf. Immers, meevliegen als passagier is natuurlijk leuk en aardig, maar hoe zou het zijn om zelf een vliegtuig te besturen? Het beroep van piloot heeft eigenlijk altijd tot de verbeelding gesproken en veel kinderen laten op jonge leeftijd al weten dat ze later piloot willen worden. Een prachtige ambitie, die helaas niet voor iedereen is weggelegd. Of behoort zelf vliegen vandaag de dag wel tot de mogelijkheden?

Iedereen kan piloot worden

Tegenwoordig is het voor iedereen wel degelijk mogelijk om zelf te vliegen. Je kunt namelijk op verschillende locaties in ons land een vlucht boeken. Je hoeft niet te voldoen aan allerlei opleidingen, leeftijdseisen of wat al niet meer zij, dus dit is ook voor jou de ideale mogelijkheid om eens het ultieme gevoel van vrijheid te ervaren. Een vliegles is een onvergetelijke belevenis, een herinnering voor het leven en zorgt ervoor dat een misschien lang gekoesterde droom voor jou werkelijkheid wordt.

Meer dan alleen zelf vliegen

Een vliegles is zoveel meer dan enkel en alleen een stukje vliegen. Vanaf het eerste moment ben jij degene om wie alles draait. En net zoals met een echte vlucht begint een vliegles met een heuse briefing. In deze briefing worden heldere afspraken gemaakt over wat er van jou wordt verwacht en wat jij mag verwachten van jouw vlieginstructeur. Na deze briefing is het tijd om aan boord van het toestel te gaan, maar niet voordat je het toestel aan een grondige inspectie hebt onderworpen. Veiligheid gaat immers voor alles.

Dan is het de hoogste tijd om plaats te nemen achter de stuurknuppel. Je maakt contact met de verkeersleiding en als je toestemming hebt gekregen om op te stijgen is het zelf vliegen pas echt begonnen. Eenmaal in de lucht volg je het van tevoren uitgestippelde vluchtplan. Vaak heb je inspraak in de te vliegen route en dat maakt de vliegervaring nog specialer.

Aan alles komt een einde en dus ook aan deze vlucht. Je keert terug naar het vliegveld waar je het toestel zelf weer aan de grond zet. Met een heuse debriefing eindigt jouw avontuur dat zelf vliegen heet en een certificaat is in de meeste gevallen voor jou het tastbare bewijs van deze onvergetelijke ervaring.

Locaties

Je kunt vanaf verschillende locaties in Nederland een vlucht nemen. Elke locatie heeft zo zijn eigen charmes. Zo kun je vanaf vliegveld Teuge de Veluwe van bovenaf ontdekken en vlieg je vanaf vliegveld Lelystad boven de polders en het IJsselmeer. Genieten van de hectiek die onze havenstad Rotterdam met zich meebrengt doe je vanaf Rotterdam Airport. Geniet je ervan om de rich and the famous van bovenaf te spotten? Neem dan een vliegles vanaf vliegveld Hilversum. Omdat het uiteraard wel zo leuk is als je deze ervaring met iemand kunt delen mag je vaak iemand meenemen. Het nuttigen van een hapje en een drankje op het vliegveld van jouw keuze maakt de dag compleet.

Origineel cadeau

Misschien ben je zelf iemand die niet staat te trappelen om zelf te vliegen, maar heb je iemand in jouw familie of vriendenkring waarvan je dit wel weet. Een vliegles cadeau geven is dan een bijzonder originele verrassing om weg te geven. Verder is het ook erg leuk om zo’n ervaring te regelen als onderdeel van een vrijgezellenfeest. En mocht je zelf jouw vriend of vriendin ten huwelijk willen vragen, dan is een aanzoek op grote hoogte natuurlijk niet te weigeren.

Je weet nu dat zelf vliegen ook voor jou binnen handbereik ligt. Boek daarom vandaag nog jouw vliegles en laat een droom uitkomen.